Recompensarea angajatilor - banii se intalnesc cu sufletul

Poate cel mai important lucru pe care un spa il are in custodie , de promovat, de vandut si de crescut este personalul .

Lucrand cu clientii , invatam sa le citim dorintele si temerile. Incepem sa ne deschidem ochii si inimile si incepem sa ii vedem intr-o lumina diferita . Suntem mai capabili sa le recunoastem potentialul si cum sa ajungem la ei . Aceasta relatie contine idea de a apartine undeva si impoartanta pe care clientul tau o doreste si o cauta . Aceeasi relatie este si cea intre tine si angajatii tai .Asta nu inseamna ca incurajez in spa-uri ca angajatii sa dezvolte ´ownership of the client ´ , luarea in posesie a clientului. Sistemul care functioneaza este cel in care poti schimba fetele , personalul , fara ca experienta clientului sa fie afectata in vreun fel . Deci avem nevoie toti sa impartasim aceleasi tinte pe termen lung . Va trebui ca tu , liderul cu prezenta sa plantezi samanta .

Sunt cateva componente importante in dezvoltarea relatiilor :


Deci , abilitatea de a dezvolta si transforma angajatii este poate cea mai mare oportunitate pe care o ai de vanzare , dar trebuie de asemenea sa consideri crearea unui pachet exceptional de beneficii care vor face competitia sa paleasca de invidie .

Aici ai cateva idei pe care le poti include in pachetul tau de beneficii atunci cand faci o propunere de angajare :

O filozofie de tip ´ mie imi pasa ´ – fii un líder care inspira

 1. Echilibru munca /viata personala
 2. Aranjamente de munca flexibile
 3. Recunoastearea continua a talentului si un plan de actiune – cultivarea potentialului
 4. Training si programe de dezvoltare care sa ofere crestere personala si noi oportunitati
 5. Diversitatea e importanta!

Planul compensational – un sistem de recompensare orientat catre performanta

 1. Plan de bonusuri
 2. Programe de incentivare
 3. Sistem de recunoastere si recompensare
 4. Servicii si produse oferite
 5. Oportunitati educationale si de training
 6. Program de beneficii ale angajatului

Aminteste-ti mereu ca toti vrem acelasi lucru : sa tratam si sa fim tratati cu respect si sa simtim ca suntem importante . Ca lideri , suntem pe pozitia de unde sa facem aceasta diferente . Tu iti faci partea ta??

Oana Manole