Farmacia Naturii din Baile Olanesti - tratamente herbale din Casa Naturii, unul din cele mai mari SPA-uri herbale din Romania

Pentru cei care nu cunosc puterea tamaduitoare a plantelor – fitoterapia reprezinta o stiinta straveche, aplicata inca de pe vremea romanilor, ce intrebuinteaza tratamentul cu plante in regenerarea tesuturilor, imbunatatirea functiilor diverselor organe, detoxifiere sau pentru a imbunatati imunitatea organismului, acestea fiind doar cateva dintre particularitatile lor. Unde mai pui ca insusi Tudor Vladimirescu obisnuia sa se retraga impreuna cu marii boieri in aceasta zona pentru tratamente de recuperare?

Deseori numite si oficinale, plantele medicinale folosite in scopul vindecarii sunt apreciate si in zilele noastre, de la tratamentele aplicate in intimitatea casei pana la cele realizate de maestrii instruiti in centre din Tibet si care activeaza in renumite centre SPA, cum este si Tisa Spa Resort. Farmacia Naturii iti ofera o alternativa de medicatie, pe cale naturala, cu rata de succes de pana la 80% fata de tratamentele alopate.

Plantele – sursa primara a terapiilor Tisa SPA din gama Farmacia Naturii.

Programele SPA isi au radacinile in ritmurile ciclice ale Olteniei, asa cum anotimpurile au ritmul lor. In aceasta zona nimic nu este intamplator, pentru ca in cultura Tisa Spa Resort se pune accent pe respectarea naturii si de asemenea, din respect pentru om, complexul ofera calitate prin orginea controlata a plantelor utilizate in terapiile sub semnatura Tisa.

In numar de patru, terapiile sunt dedicate celor cu viata activa care doresc redobandirea echilibrului emotional si al sanatatii fizice.

1.Ierburi si flori tamaduitoare – acesta terapie se bazeaza pe utilizarea saculetilor aromatici si ofera trei variante: Tratament calmant (valeriana, sulfina, flori de tei),Tratament Antistress (sulfina, flori de nuc, obligeana, sovarv) si Tratament Detox (rostopască, salvie, busuioc, trei-fraţi-pătaţi, salvie, tei). Este interpretarea romaneasca a masajului tailandez Luk-Pra-Kob, ce are ca scop restabilirea echilibrului minte-suflet-corp sub efectul plantelor. Durata optima este de 50 de minute, iar pretul este de 90 lei.

2.Aromaremediu Ritual Scrub – aceasta terapie consta in alegerea unui srub de lavandă pură/potpourri de esenţe de ceai sau masaj hidratant cu unt de shea. Principalul beneficiu al acestui tratament este redarea stralucirii pielii prin indepartarea celulelor moarte.Durata optima este de 40 de minute, pretul pentru o sedinta single este de 45 lei, iar pentru cea de cuplu 80 de lei

3.Cataplasme & Prisnite – acesta este un tratament aplicat local, sub forma de masca (decoct), putand avea rol antiinflamator, analgezic sau imunostimulator. Principalele plante utilizate sunt: nalbă, tătăneasă, brusture, seminţe de in, mărul lupului, rostopasca, salvie. Specialistii recomanda utilizarea acestei terapii ca tratament complementar masajului sau tratamentului corporal.Durata optima este de 15 minute si pretul este de 30 lei. Este un tratament cu actiune rapida si in profunzime.

4.Armonia – este o terapie de purificare pe baza de bitter suedez si cuprinde urmatoarele etape: baie-infuzie cu bitter suedez, gomaj, masaj tonic cu unt de shea si tinctura suedeza). Principalele efecte al acestei terapii sunt antiageing, protectie a ADN-ului, hranire cu substante nutritive, detoxifiere si regenerarea tesuturilor. Durata optima este de 90 de minute, pretul pentru o sedinta pentru 1 persoana este de 120 lei, iar pentru doua persoane 220 lei.

In doar cateva minute, corpul poate primi energia plantelor din pamantul vechi al zonei Olteniei, incarcat la randul lui cu energia timpului si cu importante minerale transmise plantei prin fotosinteza.

Apele minerale din Baile Olanesti – atestate cu Medalia de Aur la Viena

30 de izvoare tamaduitoare, atat numara Baile Olanesti,denumite strategic fiecare cu cate un numar. Comoara din sud-vestul tarii a adaugat plus valoare zonei turistice prin proprietati curative miraculoase.

Despre numele statiunii se crede ca ar avea legatura cu un boier pe nume Olanescu care a construit primele camere de bai, insa in aceeasi masura se poate crede ca numele se trage inca din timpul luptelor cu austriecii, pe care locuitorii acestei zone ii numeau „olani”. Chiar Tudor Vladimirescu obisnuia sa profite de terapiile ayurvedice ale acelei vremi, retragandu-se pe mosia Olanestilor.

In 1873 sunt trimise mostre ale apelor minerale la Expozitia din Viena, unde sunt recunoscute proprietatile acestora deosebite: calitate superioara si chiar comparativa cu cea unor zone din Germania (Bad Ems) si Franta ( Eaux Bonnes). In final, Statiunea Baile Olanesti primeste Medalia de Aur pentru calitatea apelor minerale.

Din 12 octombrie 2011, Guvernul Romania incadreaza Statiunea Baile Olanesti ca statiune balneoclimaterica, alaturi de alte sase din Romania, printre care Baile Herculane, Calimanesti sau Caciulata.

Tisa Spa Resort reprezinta o oaza de relaxare aproape de capitala, ocazie numai buna de evadat in Casa Naturii, unde te asteapta o experienta SPA herbala.

Programele Tisa Spa au la baza acele proceduri traditionale romanesti inspirate din natura si transpuse in prezent. Serviciile SPA se concentreza si in jurul brandurilor romanesti in crearea meniului de terapii, alegind linii ca Plantavorel, Pell Amar si Farmec, cu indelungata si recunoscuta istorie in cercetare si in tratamente de infrumusetare.