5 greseli In Spa Design

Exista o serie intreaga de lucruri in designul unui spa care ca si proprietar te fac sa te intrebi : de ce nu s-a gandit nimeni el asta?. Un spa este facut din atatea mici detalii ca orice , de la flux , la capacitatea fiecarei statii pot crea bataie de cap . Va spun care sunt cele mai importante greseli din punctul meu de vedere.

  1. Flux -ca sa intru in spa trebuie sa trec din nou in costum de baie prin zona de receptie…Sau , astept sa fiu preluata pentru masaj din zona de asteptare si vreau sa intru deja in atmosfera. Da , hei , lumea dinamizata si transpirata de la fitness trece prin fata mea in drumul sau spre vestiare !...De multe ori esti limitat in design de zone pre-existente si atunci solutiile sunt limitate . Insa intr-un spatiu blank totul trebuie gandit astfel incat spatiile sa se lege si sa se sustina reciproc . Separarea zonei active de cea pasiva , a ariilor cu plata de cele libere este importanta .

  2. Acustica - de multe ori poti auzi ce sfaturi primesc cei din camera alaturata de la terapeutii lor. E important sa se prevada de la inceput acest lucru absolut deranjant . Tinand tot de acustica , as include si necesitatea unui sistem care sa permita modificarea volumului muzicii per cabinet .

  3. Mecanice si electrice - aminteste-ti intotdeauna ca , comfortul oaspetilor tai primeaza. Un spa este - asa cum spun mereu- un produs de lux si care solicita o investitie bine gandita. Partea electrica si mecanica inghite aproximativ 40% din buget astfel ca vei vrea sa verifici aceste cheltuieli de doua ori! Nu ai vrea ca oaspetelui tau sa-i fie prea cald , prea frig si in general , prea ´nimic ´ decat ´prea bine´!

  4. Schimbari de aer - calitatea aerului e importanta atat pentri oaspete cat si pentru terapeut.

  5. Materiale - un spa solicita anumite texturi , anumite culori si in special anumite caracteristici tehnice ale materialelor . Dau un exemplu concludent - podelele din ariile umede facute din materiale alunecoase , permeabile , lucioase , netratate .

Care sunt greselile pe care le-ati vazut voi intr-un spa ?