10 Practici bune cand angajezi terapeuti spa

  1. Organizeaza un prim interviu cu terapeutul pe care doresti sa il angajezi. Asta il va calma si familiariza cu personalitatea ta. Daca este un bun cunoscator va intelege directia pe care mergi si va descoperi afinitatile si asperitatile, astfel incat sa fie mai putin emotiv la proba practica.
  2. Organizeaza proba practica. Nu intarzia. Indica timpul pe carea cesta trebuie sa il aloce terapiei -proba si ce haine sa isi aduca. Pregateste cabinetul unde va da proba. Proba practica trebuie condusa fie de tine daca stii protocolurile de terapie, fie de terapeutul-sef daca nu cunosti pasii. Aceasta proba nu vizeaza doar ‘cat de bine se simte terapia’ , deci un doar ‘mana’ terapeutului ci cunostintele de anatomie, fiziologie si capacitatea de empatie cu oaspetele.
  3. Ofera feedback imediat. Explica terapeutului ce a facut bine si ce mai are nevoie de rafinare.
  4. Daca terapeutul pare promitator organizeaza o a doua proba practica in care indici ce anume ai dori sa pregateasca mai bine si indica o terapie din curriculum-ul sau pe care o va practica.
  5. Verifica atentia pe care acesta o da igienei personale.
  6. Aminteste-ti ca persoana respectiva nu trebuie sa comunice doar cu oaspetii ci si cu restul echipei. Asigura-te ca este un astfel de jucator in echipa si ca se potriveste spiritului acesteia.
  7. Explica tot ce are de facut, fiecare sarcina care ii revine sau s-ar putea sa ii revina. Nu te gandi ca il sperii daca lista de resonsabilitati pare lunga. Daca este doar o listare care il sperie, imagineaza-ti ce inseamna sa duca la bun sfarsit aceste sarcini.
  8. Cere referinte. Verifica-le.
  9. Intreaba-l cum isi petrece timpul liber. E important sa aiba o viata echilibrata si sa poata transmite acest lucru. Intreaba-l despre ceea ce ii place sa faca.
  10. NU ii verifica profilul de Facebook.